birželio 22, 2012

"Blatas" pas Dievą

Dažnai girdžiu žodį "blatas". Blatas tai šitame, tai aname reikale. Tai lyg protekcija, garantija, kad gausi, ko nori. Pervėrė mintis - kodėl neieškome "blato" pas Dievą, kuris viską gali, kuriam nėra negalimų dalykų, kuris padeda kiekvienam, jei tik tai bus naudinga žmogui?

Šiandien tiek daug pasaulyje nepagydomų ligų, kančios, nesėkmių, nelaimių, skausmo, nesaugumo. Yra jėga, kuri gali visame kame padėti, kurio pažinimo ir supratimo galimybės mums nesuvokiamos, o mes ieškome pagalbos pas tokį pat paprastą, ribotą ir mirtingą žmogų.

Mums reikia ieškoti "blato"pas tą, kuris neapgaus, nepasielgs neteisingai, žmogiškai. Kiek daug gerai žinomų ir nežinomų šventųjų yra išėję pas Viešpatį, visą savo gyvenimą Jam paaukoję (Mergelė Marija, Šv. Pranciškus, Šv.Klara, Šv.Teresė Avilietė, Šv.Teresėlė iš Lizje, Šv.Benediktas, Šv.Juozapas ir kiti). Ar nereikėtų iešoti "blato" pas juos, kad užtartų pas Viešpatį? Pabandykite ir įsitikinsite.

2 komentarai:

  1. Kartą mano sūnus pasipiktino kai išgirdo iš manęs, kad prašau užtarimo įvairių šventųjų, pagal tai kas kaip gyveno ir kuo buvo įpatingi. Jis sako: - kodėl neprašai tiesiai Dievo, kam reikia per juos, jug jie ne Dievai.(jis dar daug ko nežino, nes dar labai jaunas)
    Aš jam ir sakau: Tėvas turėjo 2 sūnus. Vienas buvo išdykęs ir neklaužada, o kitas paklusnus ir nuolankus tėčiui, todėl šis turėjo didesnę malonę. Kartą kai neklaužadai prireikė kai ko iš tėčio, jis ėmė abejoti ar tėtis bus jam malonus, tada jis nuėjo pas gerajį brolį ir ėmė zysti, - būk geras paprašyk mūsų tėčio, kad šis man tai duotų, jis Tave labai myli ir tau neatsakys.
    Ir kaip sūnau manai, kuriuo atveju daugiau laimėtų išdykėlis jei prašytų pats ar jo brolis?
    Sūnus su manim daugiau nebesiginčijo, o tik susimąstė ir nuėjo sau.
    Net ir dabar kai turiu gyvą artumą su Jėzum, aš be darbo nelaikau ir šventųjų : ). Domiuosi kuo kiekvienas buvo įpatingas, tas savybes ir ,,išnaudoju,, - tikiuosi Jie nepyksta : ) Ir kai susitiksime pas Tėvą mes jau būsime gerai pažįstami, turėsime bendrų reikalų, bus ką prisiminti :) :) :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. pats sau priestaraujat. pirma teigiat kad blatas yra blogis, o pabaigoj- kad jau geris. beje klausimas, kodel nesiulot paprasciausiai atgailauti pries Dieva per Kristu? tada nereiketu jokiu blatu, kurie beje, neveikia (net panickos marijos)

    AtsakytiPanaikinti

Dėkojame už mandagų komentarą ir laiką praleistą mūsų dienoraštyje.