rugsėjo 30, 2012

Apie giliai paliečiantį maldos būdą

Norėčiau pasidalinti mintimis apie savo mėgstamiausią maldos būdą. Tai - malda su Šventuoju Raštu. Teko skaityti ir melstis daugybe maldų, įvairiais būdais, tačiau šis maldos būdas man atrodo pats mieliausias, priimtiniausias, perkeičiantis mąstymą, supratimą ir artimiausias sielai.

 Šventasis Raštas -  knyga duota paties Dievo žmonėms, Jo įkvėpta. Skaitai ir stebiesi ta išmintimi, kuri sklinda iš jos. Suvoki, jog joks žmogus negalėtų taip parašyti. Ši knyga skirta visoms kartoms ir visiems žmonėms, nesvarbu, kada jie gyveno: šiandien ar prieš tūkstantį metų. Ji gydo, perkeičia, laimina, veda gyvenimo kelyje, svarbu įsiklausyti, ką per ją man kalba Dievas. 

Negali Švento Rašto skaityti, kaip papuolė, kaip romaną. Su didžiausia pagarba imu jį į rankas, stoju Viešpaties akivaizdoje, paprašau išminties ir supratimo, Dievo vedimo, Šventosios Dvasios šviesos, Mergelės Marijos pagalbos, šventųjų užtarimo, angelų apsaugos ir atidžiai perskaitau tą vietą, kurią nurodo tų metų kalendorius, pvz. “2012 metai su Šventuoju Raštu”. 

Kažkas paliečia, “užkabina” eilutė ar žodis, užsirašau, suvokiu, kad per šią vietą Viešpats kalba asmeniškai man. Nutylu net mintyse ir bandau tyloje širdyje išgirsti, ką Dievas nori man pasakyti, kur veda. Užrašau mintis.  Pasimeldžiu dėl iškilusios kokios tai situacijos, ar žmogaus, padėkoju Dievui, Mergelei Marijai, šventiesiems ir angelams už vedimą ir  pagalbą. 

Taip meldžiuosi rytais, todėl dažnai visą dieną gyvenu su širdį palietusia mintimi. 

 

Įrašo autorė - Irena.

2 komentarai:

  1. Labai svelniai,atsargiai,pagarbiai ir jautriai jus miela Irena nupasakojote Sv.Rasto skaityma.Tiksliau pati bendravima su Dangumi.Ir kartu tai patarimas ir priminimas,kad visus savo zemiskuosius rupescius reikia patiketi Dievui,nuosirdzioje maldoje.Asmeniskai mano megstamas maldos budas truputi kitoks.As visada meldziuosi savais zodziais.Toje maldoje tiek visko daug.Ir siuo metu svajoju,kad kas nors uz mane pasimelstu.Palinketu sveikatos,ramybes, susitaikymo,sutarimo su paciais brangiausiais zmonemis.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai svelniai,atsargiai,pagarbiai ir jautriai jus miela Irena nupasakojote Sv.Rasto skaityma.Tiksliau pati bendravima su Dangumi.Ir kartu tai patarimas ir priminimas,kad visus savo zemiskuosius rupescius reikia patiketi Dievui,nuosirdzioje maldoje.Asmeniskai mano megstamas maldos budas truputi kitoks.As visada meldziuosi savais zodziais.Toje maldoje tiek visko daug.Ir siuo metu svajoju,kad kas nors uz mane pasimelstu.Palinketu sveikatos,ramybes, susitaikymo,sutarimo su paciais brangiausiais zmonemis.

    AtsakytiPanaikinti

Dėkojame už mandagų komentarą ir laiką praleistą mūsų dienoraštyje.