spalio 15, 2012

Kodėl kartais mūsų maldos neišklausomos?

 
-Kodėl kartais mūsų maldos neišklausomos?
Šv. Jokūbas, apaštalas:
„Jūs prašote ir negaunate, nes blogai prašote, trokšdami tenkinti savo įnorius“ (Jok 4,3).
Teologas P.Mešler paaiškina šią mintį:
„Jei mūsų maldos nevaisingos, priežasčių reikia ieškoti ne Dieve, bet mumyse. Priežastys gali būti trys: arba mes patys esame netikę, arba mūsų malda netikusi, arba netikęs prašomas dalykas“.

Jei kuris žmogus meldžiasi tik lūpomis, o ne širdimi ir protu, jei kas pasitiki tik savo įsivaizduotu gerumu, o ne Dievo gailestingumu, jei kas nesilaiko visų Dievo įsakymų ir netramdo aistrų, to žmogaus maldos nevertingos ir neišklausomos. Nusidėjėlis gali prašyti Dievą tik atsivertimo, pasitaisymo, atgailos malonės. Kas visai nesimeldžia, tas, greičiausiai, niekada nepasitaisys.
Kad Dievas išklausytų, mūsų malda turi būti ištverminga. Reikia nenuilstamai belsti į dangaus Tėvo duris, ir jei prašysime tinkamų dalykų, būsime išklausyti. Šv. Monika 16 metų meldė savo sūnui Augustinui atsivertimo, ir buvo išklausyta.

Teologas Mešler sako:
„Kaip oras apsupa žemę, taip malda savo veikiančia galia apima visą žmonijos istorijos vyksmą pasaulyje. Visos krikščionybės pergalės buvo pasiektos atsiskyrėlių, atgailautojų, vyrų ir moterų maldomis. Kankinių drąsa, atsivertimai, pamokslininkų išmintis gauta maldomis. Maldai neatsispiria jokia pasaulio jėga ir aistra, joks pavojus ir gundymas. Malda keičia žmogaus mintis ir pažiūras, valią ir jausmus. Besimeldžiantis žmogus nejučiomis pasikeičia, tampa kitokiu. Kaip sunku apdoroti šaltą geležį! Įkišk ją į ugnį: ji suminkštės ir tavo rankoms paklus. Melskis ir dar kartą melskis: malda yra ta dvasinė ugnis, kurioje tu pasikeisi, nugalėsi save ir savo aistras“.
 Per maldą mes įsiliejame į Dievo valią ir taip tampame jo galios dalininkais. Taigi, išeina, kad malda yra pats efektyviausias veikimas. Kai meldžiamės, mes galime pakeisti pasaulį, o be maldos mes nepadarysime nieko. Be to, ir pats Jėzus yra aiškiai pasakęs, kad nepakanka “daryti gera” bet kaip, bet reikia daryti gera vienybėje su juo, kitaip, užuot rinkus, “išbarstoma” (plg. Lk 11,23).  Pati malda yra labai efektyvus apaštalavimas. Apaštalauti - tai reiškia dovanoti Bažnyčią Dievui, dovanojant save, ir dovanoti Dievą Bažnyčiai vėlgi dovanojant save.

Ir dar..

“Nėra nieko vertingesnio už maldą; ji padaro galima, kas negalima, lengva, kas sunku. Žmogus, kuris meldžiasi, negali nusidėti”.
(Šv. Jonas Auksaburnis)
“Mums nebuvo įsakyta nuolatos dirbti, budėti ir pasninkauti, bet mūsų įstatymas yra nuolat melstis”.
(Evagrijus Pontietis)

Šaltiniai -  Dievogarba ir Vita consecrata.lt


3 komentarai:

  1. Norėjau paidalinti su mūsų skaitytojais, bet paskutinė nuoroda sugadina visą medaus statinę... kai remiantis Šv. Raštu brukama astrologija, tai tokių vietų reikia saugotis. Pasigydžius pas tokius "specialistus", po to gali tekti gydytis pas A.Valkauską. Ištrauka iš tų "gydytojų" biografijų:

    "Studijavome homeopatiją, fitoterapiją, gydymą lazeriu, kompiuterinę elektropunktūrinę diagnostiką, medicininę – evoliucinę astrologiją ir astropsichologiją, Su Jok, energetinių pratimų sistemą, Reiki, mineralų terapiją ir daugelį kitų terapijų, kurias vėliau ėmėme taikyti ir praktikoje... Tai atvedė prie gilinimosi į dvasinę žmogaus prigimtį, esminius buvimo šioje Žemėje dėsnius, kurių laikymasis arba nesilaikymas turi didžiulės įtakos mūsų visų sveikatai."

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mielas broli Tomai,
    pasidalinkite, padėkite mums visiems suprasti tikrą kelią. Dabar tiek daug visko, kad sunku atsirinkti, suprasti, kad malda, tai pokalbis su Dievu, su gyvu Asmeniu ir jei man tai reikalinga, ko prašau, mano išganymui, Jis duoda, jei ne-tenka pakentėti,dėl sielos išganymo. Geriau be sveikatos nueiti pas Viešpatį, negu sveikam į pragarą. Tiesiog už viską Dievui dėkoti, su Juo kalbėtis, Jo klausti su Juo tartis. Žmogus negali išaiškinti Dievo kelių.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Įdomu yra tai, kad būtent per jus aš atradau video "Nuo guru iki Jėzaus", kuriame ir narpliojama visų tų "alternatyvių" metodų problema. Tas video buvo kaip startas man žymiai atsakingiau žiūrėti į tokius dalykus.

    Šiuo atveju, jei mes pateikiame nuorodą, nepatyręs žmogus gali priimti tai, kaip patikimą rekomendaciją, kuri gali jį nuvesti ne į tokius jau šventus vandenis...

    Kaip ir tas vienuolis video pasakoja, kad ir jį gudriai apgaudinėjo tie "gydytojai" su Šv. Rašto eilutėmis. Ar mes norėtume būti atsakingi už suklaidintas sielas? Mūsų teisė rinktis.

    AtsakytiPanaikinti

Dėkojame už mandagų komentarą ir laiką praleistą mūsų dienoraštyje.