lapkričio 02, 2012

Ar bus pasaulio pabaiga?


Tenka girdėti, kad kai kurie žmonės yra panikoje: artėja pasaulio pabaiga, gyvena daugiabutyje, neturi net sodo namelio, kur reikės slėptis, kaip ją išgyventi? Tokiems norėtųsi pasakyti – nelaukite, nesulauksite. Ne žmogaus valioje žinoti ir atspėti, ką Dievas yra nusprendęs. Ne žmogus yra Visatos šeimininkas ir kūrėjas, bet vienas Dievas. Jam vieninteliam žinoma data ir laikas.

Visi žinome, kiek  žmonijos istorijoje yra aprašyta “pranašų”, bandžiusių nuspėti pasaulio pabaigos datą. Visi patyrė pralaimėjimą, kad ir akivaizdžiausiai “įrodė” pabaigos datą, bet Dievas tik juokėsi. Šiandien mums brukama dar viena “neginčytina tiesa” apie tai, kad jau šiais metais mūsų laukia dar viena eilinė pasaulio pabaiga.

Tačiau pasaulis tikrai eina į pražūtį dėl savo elgesio, Dievo įsakymų nepaisymo. Mergėlė Marija ne kartą apie tai kalbėjo savo apreiškimuose įvairiose pasaulio vietose ir įvairiems žmonėms, įspėdama žmoniją ir prašydama pasikeisti, kad mūsų neištiktų, kokia nelaimė.

Siūlau pasižiūrėti filmuką :”Mergelės Marijos apsireiškimai XX amžiuje.“ Įsiklausyti į Dievo Motinos prašymus, keisti savo įsitikinimus ir gyventi pasitikint vien Dievu, nes viskas yra Jo valioje.


2 komentarai:

  1. Šiek tiek ir mokslininkų minčių apie pasaulio pabaigą:
    http://www.zemaitijosgidas.lt/index.php?cid=45&new_id=109393

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai patiko šis kun. R.Doveikos paaiškinimas apie isteriją dėl pasaulio pabaigos.
    -----------------------------------------------

    Kunigo Ričardo Doveikos teigimu, dėl pasaulio pabaigos isterikuoja tik netikintys žmonės.

    „Katalikų bažnyčia laukia antrojo Kristaus atėjimo. Bažnyčia pasaulio pabaigą supranta ne kaip kataklizmus, katastrofas ar žmogaus nebuvimą žemės paviršiuje, bet kaip realų antrąjį Kristaus atėjimą į žemę. Mes esame laukimo krikščionys ir laukiame to atėjimo“, – kalbėjo kunigas.

    Jo nuomone, katastrofos, gamtos kataklizmai gąsdina netikinčius, abejojančius ar kitaip įsivaizduojančius žmones.

    „Krikščionims, katalikams net Šventajame Rašte yra parašyta, kad prasidėjus visiems šiems reiškiniams reikia pakelti galvas, nes arti išsivadavimas. Katalikams pasaulio pabaiga yra didžiosios vilties ir Dievo duotų pažadų išsipildymo metas. Nesvarbu, ar tai bus gruodžio 12-ąją, ar 21 dieną, jų laukiu ramiai“, – teigė R.Doveika.

    Jis tvirtino, kad antrojo Kristaus atėjimo dienos ir valandos niekas nežino, kad negalima prisirišti prie konkrečios datos. „Gamtoje vyksta pokyčiai, o mes esame visatos dalis. Džiaugčiausi, jei visi tie gamtos sukelti nepatogumai padėtų pabudinti žmogaus sąmonę, suvokti save kaip religinę asmenybę. Tada būčiau dėkingas kiekvienam reiškiniui, kuris padėtų žmogui atsimerkti, pakelti galvą ir žengti žingsnį dievybės link“, – ramiai kalbėjo kunigas.[/b]

    AtsakytiPanaikinti

Dėkojame už mandagų komentarą ir laiką praleistą mūsų dienoraštyje.