liepos 04, 2013

Jėga - vienybėje

Beveik savaitę laiko kasdien ir ištisą dieną į galvą „lindo“ įkyrios mintys: tas tą pasakė, anas – aną. Tas taip įžeidė, kitas kitaip. Ir tai nedavė ramybės. Mintyse iškildavo išgyventos nemalonios situacijos, išgirsti užgaunantys žodžiai. Nesupratau kodėl, nes tuo metu tam nebuvo jokio pagrindo. Neaišku buvo, kur tai veda, kas iš to išeis.
 
Dievas turėjo savų planų. Po savaitės, netikėtai, savaime pradėjo plaukti kitos mintys: „Jėga –  vienybėje ir bendrystėje, todėl piktasis stengiasi išardyti žmonių bendrystę. Jis yra pasakęs: „ skaldyk ir valdyk.“.  Kita mintis: „Neleisk piktam suardyti to,  ką Dievas sukūrė. Tai Jis surinko jus į šeimą, katalikišką bendruomenę, broliją ir t.t.“.  „Piktasis lenda prie visų, tik prie vienų lengviau prieina, prie kitų sunkiau. Jis ardo žmonių bendrystę ir vienybę, skaldo, sukelia nesutarimus, tik tu  to  dabar nesupranti“. „Kitą primk tokį, koks jis yra: su visais jo trūkumais. Ne tavo jėgoms jį pakeisti, žmogui tai neduota. Gal jis toks turi būti, kas žino Viešpaties mintį?“. „Dėkoti Dievui už viską: vyrą, žmoną, brolį, sesę, katalikišką bendruomenę ir t.t., už tai, kad Dievas pakvietė tave būti tuo kuo esi būtent toje bendruomenėje, šeimoje, giminėje. Nieko nėra atsitiktinio, viskam yra Viešpaties planas“.
 
Dievas leido prisiminti išgyventas neigiamas situacijas, išgirstus nemalonius žodžius, kad geriau suvokčiau, jog  būtina bendrystė su kitais, kad be kitų  esu silpna, viena, tik su man vienai skirtais talentais, dovanomis, bei trūkumais. Mane vieną  piktasis lengviau nusivilios. Kai mūsų daugiau – talentų daugiau, malda galingesnė ir Dievas ateina ten, kur du ar trys Jo vardu ir Jis kartu, velnias negali nieko padaryti.  Galinga ta bendruomenė, šeima, giminė, brolija, kurioje yra vienybė, meilė , nuolankumas ir visi žiūri bendrų reikalų.
 
Po šių minčių atėjo ramybė. Dingo įkyrios, varginusios  mintys. Viskas įvyko savaime be mano pastangų ir norų. Supratau, kad tomis mintimis turiu pasidalinti su kitais.
 
Tegul visur bus Dievo valia mūsų gyvenime. Jis viską žino, o man lieka tik pasitikėti, melstis ir už viską dėkoti.
 
 
 
Įrašo autorė - Irena.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Dėkojame už mandagų komentarą ir laiką praleistą mūsų dienoraštyje.